By continuing use this site, you agree to the Terms & Conditions and our use of cookies.
Ruby Port
Add To Compare
8,70 €cena
Crazy Javali White
Add To Compare
10,50 €cena
Crazy Javali Red
Add To Compare
10,50 €cena
Natural Art Series Orange Wine
Add To Compare
18,60 €cena
Pet Nat
Add To Compare
11,40 €cena
Quinta de Lemos

Quinta de Lemos

Quinta de Lemos vyrába vzácne vína z oblasti Dão. O vinič sa starajú trpezlivé a milujúce ruky. Na počesť rodnej oblasti Quinta de Lemos vytvára exkluzívne vína vyrobené z pôvodných odrôd hrozna z oblasti Dão. Vinárne sú dobre ukryté v nádhernom údolí Dão, najstaršej vinárskej oblasti v Portugalsku. 

Názov de Lemos má svoj pôvod na Pyrenejskom polostrove. Rodinný erb štyroch mesiacov zhromaždených v kruhu symbolizuje nielen štyri body kompasu, ktoré skúmala táto portugalská rodina, ale podobne aj štyri hory chrániace Quinta de Lemos v údolí Dao, a tiež štyri odrody vína používané vo vínach Dao ako aj na posledné štyri rodinné hodnoty ako ľudskosť, jednoduchosť, vízia a zdieľanie.

Vinárstvo s rodinnou tradíciou, vínami známymi pre svoju eleganciu a vyváženosť ich reštaurácia Mesa de Lemos získala gastronomické ocenie - 1* Michelin hviezdu, čo svedčí o ich kvalite surovín, výrobe skvelého vína, ale aj spolupatričnosti celého tímu.

Úspech Quinta de Lemos, zásluha enológa Huga Chavesa, je spôsobený náročnou komunitou zanietených zamestnancov, ktorí všetok svoj čas venujú dozoru, ctia heraldický symbol Lemos: kvet so štyrmi mesiačikmi, čo znamená celý časový cyklus. 

Toto je značka Lemos od 14. storočia, ktorá bojuje po boku kráľa Jána prvého, aby slúžila Portugalsku. Aby reprezentovala Quinta de Lemos jeden kvet, tvorený štyrmi mesiačikmi, navrhnutý ako grécky kríž, je zvolený ako symbol.

Rodina Lemos, pred 30 rokmi začínala výrobou uterákov, luxusného posteľného prádla. na výrobu používajú najkvalitnejší hodváb, kašmír a ľan, aby získali najušľachtilejšie látky. Vzácna a exkluzívna egyptská bavlna Extra Long Stapled, zozbieraná ručne, aby sa rešpektovala jemnosť jej extra dlhých vlákien a výnimočné vlastnosti. Dnes má firma Celso de Lemos dve obrovské továrne s tými najmodernejšími strojmi, predávajú postelné prádlo, uteráky, koberčeky do celého sveta, vrátane kráľovskej anglickej rodiny

    Leave a Reply